I höstmörkret som tågar in finns fördelar med att vistas inomhus också. När det vackra höstvädret byts ut mot kalla skurar finns värmen i ett härligt bad inomhus istället. Hälsofördelar och sinnesro är också positiva effekter av att bada.

 

Älskar du att lyxa till det med ett bad? Med tanke på mörkrets långvarighet kan en välförtjänt investering då vara att köpa bubbelbadkar här för härligt bubbelkvällar. Att ta ett varmt bad i badkar är inte heller fel. Även det bränner kalorier. Du slipper ha dåligt samvete för att du skippade promenaden ute i regnet som svd.se skriver om. Snart ställer vi om till vintertid. Det kommer innebära att det blir mörkt mycket tidigare. Då kan det vara en tröst att veta att ett härligt bad väntar hemma.  Enligt dn.se är det särskilt viktigt att hålla på rutiner när dagsljusets timmar minskar – är ett kvällsbad en bra rutin som gör dig tröt och hjälper dig varva ner.

Tips för vardagsro

 

I höstmörkret är det viktigt att ta hand om sig. Särskilt när vardagen är fullt igång. Som nsd.se skriver om är det väldigt viktigt att fokusera på sin inställning och beteende när vi går mot mörkare tider. Det är viktigt att stanna upp och komma ihåg att pausa. Små enkla vardagsknep kan göra att du kommer långt. Du kan till exempel skapa ditt egna hemma spa. Här kommer fem tips:

 

  • Var i nuet – koppla bort verkligheten genom att stänga av all teknik. Prova att ta en kort promenad där du lämnar telefonen hemma.
  • Skapa harmoni – städa badrummet, sätt in färska blommor och ta fram nytvättade handdukar. Använd doftljus i olika dofter du gillar. Lyxa även till det med ett fat frukt där du ställer fram dina favoritfrukter uppskurna.
  • Använd musik – sätt på lugn musik för att komma ner i varv och slappna av. Klassiskt, instrumentalt eller naturstämmor i form av mindfulness.
  • Hudvård ­– häll i en olja i badet för huden. Försök slappna av och vara i nuet.
  • Ansiktsvård ­– glöm inte vård ansiktet. Gör en ordentlig peeling för att bli av med döda hudceller. Avsluta med en ansiktsmask som är fuktgivande.