Det finns flera fördelar med att använda sig av en personlig tränare (PT), till exempel för motivation, inspiration och bättre resultat – eller varför inte bli PT själv och hjälpa andra?

Det är lätt att skjuta upp att träna om det inte finns något som motiverar lite extra. Har du funderat på hur du kan hitta motivation att ta tag i din träning? Använd dig av en personlig tränare. Inte nog med att det ökar din motivation, det kommer garanterat påverka dina träningsresultat också. Många som tränat med en personlig tränare märker snabbt skillnader. De flesta som provat menar att det har förbättrat deras träningsresultat markant. Det beror delvis på att du får hjälp med att hitta övningar som passar precis det du behöver bli bättre på och utöver det så blir du pushad att anstränga dig ännu mer, något som är svårt att åstadkomma på egen hand.

Om du vill utveckla din träning ännu mer

Det är många som påstår att när du väl har börjat träna med en personlig tränare är det svårt att gå tillbaka. De allra flesta väljer att använda sig av en personlig tränare regelbundet. Om du vill ta din träning ytterligare en nivå och verkligen arbeta med din träning, gå en PT utbildning och bli personlig tränare. På det sättet kan du kombinera nytta med nöje och förbättra din egen träning samtidigt som du hjälper andra att lyckas bättre också. Många som har provat att arbeta tillsammans med en personlig tränare fortsätter med det genom livet och en del utbildar sig till personliga tränare för att de blivit så inspirerande. De tre största fördelarna är:

  • Du förbättrar dina träningsresultat.
  • Du får mer motivering till att träna.
  • Du får anpassad personlig hjälp.

Andra positiva aspekter är att du ofta får nytta av dina nya övningar och din nya struktur i din vardag och när du tränar på egen hand. Det behöver inte heller vara särskilt dyrt att använda sig av en personlig tränare. Dessutom är det en väl värd investering i dig själv.