Träning kan vara det bästa som finns, och känner du så kanske du ska sadla om till personlig tränare. Det finns mycket att lära om kropp, träning, kost och hälsa.

 

Många är intresserad av kost, träning och allmänt om hälsa. Om du känner dig extra intresserad och vill jobba med detta på daglig basis är en pt utbildning på IntensivePT något för dig. Där får du lära dig allt om musklernas anatomi, deras ursprung och fäste men framförallt deras olika funktioner. Du kommer även ha koll på brosk och ligament, skelett och hur träning påverkar respektive muskeltyp. Men att vara personlig tränare är mycket mer än bara muskler, det är även fysiologi med nervsystem och blodomlopp samt träningslära. Där ska du kunna redovisa olika typer av stretching, utföra kroppsmätningar, veta allt om balans, rörlighet, styrka och kondition – just för att kunna hjälpa de kunder eller patienter du möter i ditt jobb sedan. Även näringslära där kost och just näring är huvuddelar. Mycket med andra ord. Men väldigt roligt och givande.

Stress och träning

I vårt stressade samhälle finns det många som verkligen skulle behöva jobba mindre och träna lite mer, särskilt för att må bättre och få bort en del av stressen. I Dagens Nyheter går det att läsa om hur över hälften av svenskarna någon gång under det senaste året har känt en oro för att stress skulle kunna skada deras hälsa. Och in denna artikel nedan går det att läsa om hur intensivträning inte alltid är bra mot just stress, om du redan har börjat bli utbränd:

Hård träning är inte ett fungerande recept mot stress – tvärtom kan det vara rent skadligt, menar forskare och experter – Svenska Dagbladet

Men oftast är träning bra mot stress – läs mer om det här.