Minst en gång om året bör du rensa i ditt badrumsskåp. Annars finns en risk att bakterier bildas, och giftiga ämnen utvecklas, i gammalt smink och gamla skönhetsprodukter.Smink av olika sorter

Skönhetsprodukter och smink som blir gamla är inte så trevliga längre. Därför bör man en gång om året gå igenom sitt badrumsskåp, och städa ut produkter vars bäst före-datum har gått ut. Som alla vet har badrumsskåp en tendens att bli överfulla på ganska kort tid. En anledning till detta stavas produktprover. Släng alla sådana, eller använd dem med en gång, om datumet inte redan gått ut. Släng också allt smink vars datum har gått ut, och solkräm som är mer än ett år gammal, även om den inte har gått ut. Ett tips är att skriva inköpsmånad och –år på solskyddsmedel när man köper nytt. Varför man inte ska låta solkräm bli gammal förklaras här.

En stor del av utrymmet i badrumsskåpet tas ofta upp av förpackningar som innehåller ganska lite. Töm förpackningarna på tops, bomullsrondeller m.m. och lägga över innehållet i snygga burkar eller lådor.

Sminkborstar har en tendens att bli ganska sunkiga med tiden, så släng de som är bortom räddning och rengör resten. Fundera också på vad av det som du har i ditt badrumsskåp som du verkligen använder. Har du några produkter som du inte har använt på ett halvår? Då kommer du antagligen inte att använda dem under de kommande sex månaderna heller. Så släng dem, eller ge bort dem till någon i bekantskapskretsen som du vet använder den aktuella produkten.

Kontrollera också om duschdraperiet måste tvättas. Risken finns annars att det börjar mögla, och om detta redan har hänt har du inget annat val än att slänga draperiet.