Om du vill slippa nagelsvamp och andra fotrelaterade problem, är det viktigt att du tar hand om dina fötter. Det gäller att inte ignorera fötterna och att tidigt ta tag i problemen när de uppstår. Här nedan får du tips på produkter och åtgärder som ger dig finare och skönare fötter.

Gör en god investering för dig och dina fötter genom att köpa produkter från Biophplus.com där du finner professionella fotvårdsprodukter. Skapa bra rutiner för att få dina fötter att må toppen med hjälp av dessa produkter som ger dig bra resultat till bra pris.

Glöm inte dina fötter

Fötterna är lätta att glömma bort. De göms i strumpor och skor och de behöver sällan se dagsljus. Fotproblem är ofta något som folk lider av i det tysta och om du är en av dem behöver du inte lida längre. Ta istället tag i dina problem omgående. Med rätt produkter och rutiner blir det lättare att behandla fotproblemen som du lider av. Att fila fötterna från död hud varje dag kan dock bli kontraproduktivt då huden under fötterna kan producera mer död hud för att skydda fötterna mot slitage.

Om du lätt får nageltrång är det viktigt att göra vad du kan för att förebygga det i god tid. Att klippa naglarna rätt och att undvika trånga skor är viktigt. Om du inte orkar vänta på att nageln växer ut kan du gå till fotvården för att få hjälp med att klippa bort den drabbade nageln.

Fotvårtor är en vanlig åkomma och förebyggs främst genom att undvika att vistas i miljöer där fotvårtor lätt smittas, exempelvis i badhus och gemensamma duschar. Om du har drabbats av fotvårtor kan du köpa plåster med salicylsyra som löser upp vårtan och sedan är det bara att dra bort vårtan med plåstret. Det är enligt många ett bättre och bekvämare alternativ än att fila och arbeta med vårtmedel hela dagarna.