Får du också torr hy under vintern precis som en stor del av Sveriges invånare? Blir hyn torr och fnasig när vädret växlar snabbt? Detta är väldigt vanligt förekommande för många i Sverige och det har till stor del att göra med den yttre påverkan av den växlande temperatur som råder i landet.

Hyn i ansiktet är den som kan påverkas som mest av vädret, så ett extra skydd kan vara att göra en Skinboosterbehandling. Skinbooster är injektionsbehandlingar för huden, något som går smärtfritt till och finns att göra på Lifetime Clinic bland annat. Genom små injektioner får huden till sig fukt och med dessa blir huden på sikt även mindre elastisk och därmed slätare. Detta är något som är relativt nytt på marknaden, men det har blivit populärt och något som kan vara till stor hjälp för den torra hyn.

Förutom hyn i ansiktet så är händerna kroppsdelar som ofta blir torra. Händerna utsätts för de olika temperaturerna ständigt och att de blir torra är mycket vanligt. Expressen har samlat massor av olika tips för att ta hand om händerna på ett sunt och naturligt sätt exempelvis. För tänk på att det just är återfuktning som häller när det kommer till att behandla torra, svidande händer.

Vid torr hud

För hyn i ansiktet finns det olika sorts behandlingar att utföra. Ett spa hemma är något som blir allt mer populärt då många produkter till detta säljs i lättåtkomliga butiker. För att få som mest lyckat resultat vid egna behandlingar är det klokt att läsa på innan. Bland annat ska en hy som är torr tillföras både fukt och fett medan en fetare hy behöver enbart extra fukt.
Vad är det som egentligen stämmer vid torr hud och vad är myter som kan florera? Kylan är något som har bevisats påverka huden, då den gör det torrare vilket gör att fukt behöver tillsättas.